Vorige pagina

Atlas gebouw WUR

Aanvankelijk was het de bedoeling om het gebouw helemaal te laten begroeien. Toen bleek dat er geen klimmende planten bestaan die vier seizoenen lang het gebouw over de volle hoogte in het groen zouden zetten, is afgezien van de beplanting. Omdat het raster het gebouw een speciaal karakter geeft, is het originele ontwerp gehandhaafd. Aan de buitenzijde van Atlas loopt een 65 meter lange loopbrug naar de entree op de eerste verdieping.

Het Atlasgebouw is niet alleen van buiten uniek, maar ook van binnen. Het heeft een open middenruimte met vier loopbruggen die schuin tussen de verschillende verdiepingen lopen. Het gebouw is zeven verdiepingen hoog en telt 11.000 m2. Onderwijs en onderzoek delen diverse laboratoria die op één bouwlaag geconcentreerd zijn. Weer een manier om elkaar makkelijk te ontmoeten!

Bewoners en gebruikers

Het Centrum Water en Klimaat (CWK) van de Environmental Sciences Group en alle leerstoelgroepen van Bodem zitten in Atlas. Een deel van de medewerkers en studenten van Water & Klimaat zijn ook hier gehuisvest, een ander deel zit in Lumen.

Copyright © Prins Panelen B.V. - 2018 - Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl